לא שוכחים לא שוכחים

לא שוכחים

אוראל אלחדד ותבל דמרי

חיילי ומפקדי זרוע הים ציינו השבוע את זיכרון השואה באירועים רבים, בשיתוף ניצולי שואה

למעלה מ-20 ניצולי שואה מעמותת 'יש' (המבוססת על ניצולים שעברו את השואה בשנות ילדותם) ביקרו השבוע בבסיס ציוד ותובלה (בצ"ת) במסגרת פרויקט "פרח לניצול". כחלק מהביקור, נערך שיח אישי בין המפקדים והחיילים לבין ניצולי שואה, זאת על מנת להוקיר, להכיר וליצור שיתוף בין ניצולי שואה לבין חיילי צה"ל.

 

"אנחנו שמחים ונרגשים לארח אתכם כאן", אמר סגן מפקד הבסיס, סא"ל רונן בנג'י, אל הניצולים. "אני חושב שבשבילכם האירוח בבסיס צבאי מביא להרגשה מיוחדת. אם אני מסתכל היום על מדינת ישראל, אני רואה מדינה שכולנו גאים בה, מדינה שנמצאת בפסגת הטכנולוגיה ומגיעה להישגים מרשימים. ההישגים האלה בזכותכם; הצלחתם להקים את המדינה למרות הקשיים ולהשתית את הערכים שעליהם ישראל מתבססת גם בימים אלו".

"מדי שנה אנו מבקרים ניצולי שואה בבתיהם, אך השנה היא הפעם הראשונה שאירחנו אותם אצלנו בבסיס", ציינה מפקדת פלגת כוח אדם (מפכ"א) בצ"ת, רס"ן תהילה חזות. "בהתחלה חברי עמותת 'יש' נדהמו מקבלת הפנים. זהו אירוע בעל ערך אדיר בשבילנו ובשבילם, שמטרתו היא להנציח את זיכרון השואה ולתת לניצולים את המקום שלהם לספר ולשתף. הם בנו את המדינה, השתיתו את הערכים, והם ראויים להערכה מלאה על כך", הוסיפה.

 

פרויקט "פרח לניצול" הוא פרויקט שמתבצע מדי שנה בצה"ל כבר למעלה מעשור. בנוסף לאירוע בבצ"ת ביקרו בכירים וחיילים מזרוע הים בבתי ניצולים ונערכו טקסים בבסיסים השונים. אחד מהביקורים נעשה בידי מפקד בסיס ציוד ותובלה של זרוע הים, אל"ם פלטי שוורץ, אשר בחר לציין את יום הזיכרון לשואה ולגבורה בביקור בביתם של ניצולי השואה זלמן ואהובה שכטר.

זלמן שכטר (93) נולד בשנת 1923 בבוקובינה רומניה וגורש למחנות באוקראינה, שם שהה מאוקטובר 1941 עד שחרורו. אהובה שכטר (93), שנולדה בצ'כיה, הייתה אסירה באושוויץ ולאחר מכן הועברה למחנה עבודה עד סוף המלחמה. אהובה שכטר הייתה הניצולה היחידה ממשפחתה, וממשפחתו של זלמן שכטר שרדו רק הוא, אחיו ואחותו. הם עלו ארצה יחדיו על אניית המעפילים 'חנה סנש', נישאו בארץ והקימו משפחה ברוכת ילדים. כיום יש להם 15 נכדים ו-32 נינים.

"כל פעם שאני נפגש עם ניצולי שואה אני חושב לעצמי כמה קשה להסביר לדור שנולד במדינת ישראל שקיום המדינה אינו ברור מאליו", סיפר אל"ם שוורץ. "מי שחושב שאירועי העבר לא יכולים לחזור על עצמם, משלה את עצמו. אנחנו חייבים לשמור ולהעריך את מה שיש לנו".למרות השנים הרבות שעברו, אהובה וזלמן שכטר זוכרים את הכל.

 

"כל האנשים מהתקופה שלנו הלכו לעולמם, אנחנו מהבודדים שנשארו ותפקידנו לשאת את הזיכרון", סיפרה אהובה. עבורם, הקמת משפחה בישראל היא דרכם לנצח. "אלוהים נתן לי במקום ששת אחיי שנספו במחנות כ-60 ילדים, נכדים ונינים. זה הניצחון שלנו". אל"ם פלטי שוורץ סיכם את הביקור: "בשם צה"ל וזרוע הים רצינו להגיד לכם שאתם הניצחון האמיתי; אנחנו חיים פה בזכותכם, וזה לא מובן מאליו עבורנו".

loading...