"לא מה שחושבים" "לא מה שחושבים"

"לא מה שחושבים"

מישל סירוטה

מחזור 58 של קורס בקריות השליטה הימית מסיים את הקורס ומספר לכם על כל מה שרציתן לדעת על תפקיד הבק"שית

"במהלך הקורס הראו לנו את כל המקרים שיכלו להימנע אם הייתה בקשי"ת באירוע", מספרת מסיימת הקורס, טוראי יובל אשתר. בקריות השליטה הימית, הן העיניים והראש מאחורי הלוחמים בים. "אנחנו מונעות פעילויות טרור על בסיס יום-יומי, אנשים לא מדברים על זה", מוסיפה טוראי אשתר. השבוע הסתיים הקורס ה-58 של בקריות השליטה, ולבקריות החדשות יש מסר חשוב להעביר על חשיבות התפקיד.

"הקורס אורך שלושה חודשים, אבל גם את הטירונות הן עושות יחד", מסבירה מפקדת בית הספר לבקשי''ות, סגן רותם ברקן. "בשבועות הראשונים הבנות לומדות בעיקר חומר עיוני. הן עוברות שיעורים על מערך השליטה בזרוע הים ועל המערכות שאיתן הן הולכות לעבוד בשירות", מוסיפה סגן ברקן. "השבועות הבאים מעניינים יותר, מגיעה מדריכת סימולטור והלימוד הופך למעשי. החניכות מתחילות להבין את התפקיד והתמונה מתחברת להן, זה השלב שבו הבנות מתחברות לתפקיד ומבינות את חשיבותו", אומרת סגן ברקן.

"אחרי שהן קולטות את התפקיד ואת העבודה, הן מקבלות שיבוצים לזירות השונות בזרוע הים. אלו שבועות מרגשים בהם בנות מכל זירה מגיעות לדבר עם החיילות. מגיעות גם מש"קיות הסמכה שמלמדות אותן יותר על התפקיד בזירה הספציפית אליה השתייכו", מנמקת סגן ברקן. "השבועות האחרונים הם הכי משמעותיים", מכריזה טוראי מיקה אביבי, גם היא חניכה בקורס שמסיים. "בשבועות האלו אנחנו יורדות לשטח. לומדות מהזירה שלנו את התפקיד והמהות, רואות בזמן אמת דברים שנמנעים בזכות בנות שממלאות את התפקיד שלנו", היא מסבירה.

"חשוב להוסיף כי פרט ללמידת התפקיד, כמעט כל יום היה לנו תוכן ערכי, חינוכי. אלה הרגעים שחיכיתי להם הכי הרבה", משתפת טוראי טל בראון, אחת מהמסיימות. "ככל שאת נמצאת בבה''ד יותר, את מתחברת לתפקיד ורוצה אותו יותר", היא ממשיכה. "יש הרבה אופציות להתקדם בתפקיד, את יכולה לצאת לפיקוד או להיות אחמש''ית או ס'מכית ", מוסיפה טוראי אביבי.

אחד מהחששות לגבי התפקיד הוא ישיבה ממושכת מול מסך מחשב, אך הבנות מסבירות שבתפקיד נמצאים שש שעות במשמרת ו-12 שעות בהפסקה. גם במהלך המשמרת יוצאים למנוחות קצרות. "יחד עם זאת, התפקיד לא פשוט", מבהירה מפקדת הקורס. הבנות הן תומכות לחימה, בתפקיד מבצעי. הן שומרות באופן ישיר על הארץ ועל הגבולות הימיים שלה. "אין גבול מוגדר בים, אין גדר או דלת ברורה, זה קשה לפעמים. יש עלינו הרבה אחריות", מדגישה טוראי אשתר.

 

"התפקיד שלנו משמעותי. לא הכל אצלנו זה המסך. יש המון מחשבה ומבצעיות מאחורי התפקיד שלנו", מדגישה טוראי בראון. "אנחנו נמצאות בקשר רציף עם הלוחמים בים ודואגות לביטחונם האישי. זאת אחריות לא קלה אבל מוכרח להיות אדם שיבצע את התפקיד, בצורה הטובה ביותר", גם טוראי אביבי מספרת. "במהלך כל הקורס שמענו מורק''ים, סיפרו לנו על פעילות חבלנית שיכלה להימנע בזכות ריכוז, בזכות בנות כמונו. זו גאווה", אומרות המסיימות פה אחד.

המסיימות מתרגשות לקראת הכניסה לתפקידן החדש. בחיוך וצחוק כל אחת מגינה על האיזור בו היא הולכת לשרת ואומרת ששם הכי טוב ובו הצוות הכי מוצלח. הן מחוברות וחברות הכי טובות אחת של השנייה, ככה זה אחרי שלושה חודשים יחד. "התחלנו את השירות עם תחושה שונה ממה שאנו מרגישות היום. היו הרבה בנות עם חששות לגבי התפקיד לפי שהגיעו לקורס. היום אנחנו יודעות ומכירות את התפקיד ואנחנו מתרגשות להתחיל את השירות הסדיר", מסכמת טוראי בראון.

עוד כתבות בנושא

loading...